Icon arrow pointed title Atpakaļ

Kraukšķīgā un krāsainā vitamīnu bumba – poke!

Šobrīd īstu slavas stundu piedzīvo poke. Un patiešām pelnīti, jo izceļas ne tikai ar krāsainu garšas buķeti, bet arī ar vērtīgām sastāvdaļām. Bet vai zini, no kurienes šis ēdiens pie mums atceļojis?

Poke ir havajiešu ‒ amerikāņu ēdiens, kurā jūtamas arī Japānas garšas, ko tam piešķir tādas sastāvdaļas kā sezama sēklas un sojas mērce. Savā mājvietā Havaju salās tas ir populārs ēdiens jau gadu desmitiem. Tradicionāli poke tiek gatavota, izmantojot svaigu zivi un dažādas piedevas, piemēram, jūras zāles un sīpolus.

Kāpēc poke no jauna uzmirdzējusi tieši šobrīd? Jo tā ir īstā atbilde visiem tiem gardēžiem, kas savā steidzīgajā ikdienā meklē veidu, kā pilnvērtīgi bagātināt savu ēdienkarti. Poke bļodā ir pamatīga vitamīnu un minerālvielu deva, par ko liecina arī daudzās krāsas vienā šķīvī, vienlaikus radot perfektu saldas, sāļas un pikantas garšas kombināciju.

LIDO ikviens gardēdis var piemeklēt sev atbilstošu poke bļodu – ar lasi vai svaigiem dārzeņiem. Īpaša loma ir arī mērcītēm: sēklu‒dārzeņu, marinētā ingvera un sojas‒medus. Tās aktivizēs vielmaiņu un tonizēs! Kraukšķīgu apetīti!