Icon arrow pointed title Atpakaļ

Karstais un ātrais Āzijas brīnums – wok

Wok ēdieni nu jau kādu laiku ir iekarojuši pamatīgas Latvijas gardēžu simpātijas. Bet kāds ir galvenais šo Āzijas virtuves pamatēdienu noslēpums?

Wok panākumu atslēga slēpjas tieši īpašajā pannā ar augstajām malām. Pašā centrā panna ir plāna, tādēļ ātri sakarst. Bet malas uz sāniem kļūst arvien biezākas, tāpēc tos produktus, kas jau ir apcepušies, var ērti pabīdīt uz  malām, kur tie gatavojas lēnāk.

Āzijas ēdienus gatavo uz lielas uguns, pirms tam labi uzkarsējot pannu. Tā kā cepšanas process ir ļoti ātrs, visām sastāvdaļām ir jābūt jau iepriekš sagrieztām mazos gabaliņos. Turklāt pirmos uz pannas liek tos produktus, kas gatavojas visilgāk. Ēdiens ir gatavs, kad dārzeņi iekšpusē ir vēl nedaudz cieti, bet no ārpuses – ar kraukšķīgu garoziņu.

Vēl viena lieliska ziņa ir tā, ka wok ēdieni ir ne tikai ātri pagatavojami, bet arī veselīgi. Tā kā dārzeņi uz pannas tiek karsēti pavisam īsu brīdi, tie saglabā ne tikai savu krāsu, bet arī vērtīgās uzturvielas.

LIDO Atpūtas centrs wok cienītājiem ir īsta paradīze, jo piedāvā gan gatavos wok (ar olu nūdelēm un cāļa fileju, ar Ķīnas nūdelēm un liellopu gaļu un veģetāro – ar ceptiem rīsiem un dārzeņiem), gan iespēju izveidot pašam savu versiju, izvēloties savas mīļākās sastāvdaļas: spinātus, ananasus, šampinjonus, bambusa dzinumus, tīģergarneles un vēl daudzas citas. IeLIDO Āzijas garšās!