Icon arrow pointed title Atpakaļ

LIDO atteiksies no sprostos dētām olām 

lido-vistu-olas-v2.png 

LIDO atteiksies no sprostos dētām olām 

 

Latvijā lielākais sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums un TOP darba devējs 2018 Sabiedriskās ēdināšanas sektorā AS LIDO apņēmies no 2025. gada visā uzņēmuma tīkla darbībā atteikties no sprostos dētu olu un to produktu izmantošanas.  

 

Kā skaidro šī lēmuma iniciators, AS LIDO īpašnieks un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons, šāda uzņēmuma apņemšanās ir likumsakarīga: “Šis lēmums saskan gan ar LIDO ilgtspējas plāniem, gan kvalitātes augstajiem standartiem. Mums vienmēr ir bijis svarīgi, lai ēdiena gatavošanā un ražošanā izmantotās izejvielas ne tikai atbilst visām nepieciešamajām pārtikas aprites prasībām, bet tās pat pārsniedz. LIDO neizmanto pārtikas krāsvielas un garšas pastiprinātājus. Iestājamies par to, ka ekonomiskā attīstība nedrīkst degradēt vidi, tāpēc dzīvnieku labturība un vides aizsardzība ir kritēriji, kam pievērsīsim arvien lielāku uzmanību nākotnē. Ciešā sadarbībā ar piegādātājiem meklēsim labākos risinājumus, lai šo apņemšanos kopā varam izpildīt un mūsu klienti turpina saņemt pašu labāko piedāvājumu.” 

 

Uzņēmumā informē, ka paralēli bērnu izglītošanai par uzturu un citām sociālajām aktivitātēm, tuvākajos plānos ir vairākas ilgtspējas iniciatīvas. Piemēram, iepakojuma audits un aicinājums klientus izmantot savus traukus un iepakojumu, iegādājoties ēdienu līdzi ņemšanai. Šādā veidā klienti varēs saņemt arī atlaidi, kas būs stimuls ikdienā saudzēt dabu. 

 

Olu kultenis un kartupeļu pankūkas ar “laimīgajām olām”

Jau šobrīd LIDO savos pašapkalpošanās restorānos piedāvā ēdienus, kuru pagatavošanā izmantotas tikai kūtī dētas olas. Brokastu piedāvājumā LIDO Dzirnavu un Ģertrūdes ielā un lidostā Rīga var baudīt olu kulteni no kūtī dētām vistu olām. Tāpat, gatavojot klientu iemīļotās kartupeļu pankūkas, izmantotas tikai šādas olas. Klients šos produktus var atpazīt pēc īpašām norādēm. 

 

Svarīga loma dzīvnieku labturības nozīmes skaidrošanā sabiedrībai ir arī nevalstiskajām organizācijām, kas augsti novērtē LIDO iniciatīvu atteikties no sprostos dētām olām: “Šis lēmums parāda LIDO kā sociāli atbildīgu uzņēmumu, kas ņem vērā sabiedrības vērtības un aktīvi virza pozitīvas pārmaiņas vides un dzīvnieku aizsardzībā,” skaidro biedrības “Dzīvnieku brīvība” valdes locekle Katrīna Krīgere. “Mums ir liels gandarījums par konstruktīvo dialogu ar LIDO, kā rezultātā tiks būtiski uzlaboti dzīves apstākļi tūkstošiem dzīvnieku. Tas ir nepārprotams signāls tam, ka nežēlīgie sprosti dējējvistām aiziet vēsturē.”

                                                                                                     

Par LIDO grupu

Uzņēmums LIDO dibināts 1987. gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma tīkla izveidē un apkalpošanā. Uzņēmums pirmais Latvijā ieviesa atklātās virtuves koncepciju pārskatāmai ēdienu gatavošanai, kā arī izstrādāja LIDO raksturīgo interjeru un mēbeļu dizainu. LIDO grupā ietilpst trīspadsmit restorāni un trīs veikali Rīgā un tās apkaimē, restorāni Tallinā un  Berlīnē, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, konditoreja Rīgā. Rīgā un tās apkārtnē LIDO nodrošina arī ēdienu piegādi.

 

Papildu informācija:

Inese Blaune
AS LIDO mārketinga un komunikācijas projektu vadītāja
tālr.: (+371) 26196529
e-pasts: inese.blaune@lido.lv

Icon arrow pointed title Atpakaļ